04 januari, 2015

2015! Nytt år och nya utmaningar.

Bild på Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svampNu har det nya året börjat. Avslutningen av det förra skedde hemma med en god middag och gott vin. Detta år ska jag försöka skriva mer i denna blogg och ge tips på god enkel mat som alla kan tillaga. Jag är en amatörkock som gillar god mat och har alltid tyckt om att tillaga den till familjen.

Huvudrätten till nyårsmenyn blev oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp, som jag hittade i tidningen Mersmak från Coop och den uppskattades verkligen. Till detta drack vi ett Valpolicella Ripasso.
Som förrätt hade vi en västkustbakelse som avnjöts med det vita vinet Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico (nr 22424).

Receptet till västkustbakelsen hittade vi i husmoderns köksalmanacka från 1993.  :-) Receptet ger 6 bakelser och och det behövs 12 runda brödskivor + smör.

Recept:

1/2 dl majonnäs
1/2 dl Créme Fraiche
1 dl små gröna ärtor
1/2 liten burk röd stenbitsrom, 25 g
150 g naturella musslor 
500 g oskalade räkor

Garnering:
dill, citron, sallat

Blanda majonnäs och Créme Fraiche med ärtor och rom och hälften av musslorna som finhackats och hälften av räkorna som skalats och sedan finhackats. Fördela blandningen mellan och ovanpå brödskivorna.
Garnera med resten av skaldjuren. Stick i dill, citron och små sallatsblad.

Bon appetit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar