07 januari, 2015

Min variant på pasta bolognese.

Detta recept har jag använt och förfinat under flera år och är en av mina favoriter.

Receptet är för 4 personer.

Valfri pasta för 4 personer.

500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
150 g skivade champinjoner
1 morot, slantad
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljong tärning
500 g passerade tomater
1 dl tomatpuré
timjan, basilika och oregano
svartpeppar
smör till stekning.


Fräs lök, champinjoner och morötter i smör i en stekpanna tills löken blivit mjuk. Ta upp grönsakerna i en skål och fräs sedan köttfärsen med smör i stekpannan tills den fått lite färg. Krydda med svartpeppar. Se till att finfördela färsen så att det inte blir klumpar under stekningen. När köttfärsen ser klar ut, häller du tillbaka grönsakerna i stekpannan och blandar ihop med köttfärsen. Samtidigt sätter du igång vattnet till pastan.
Nu tillsätter du de passerade tomaterna, tomatpurén, örtkryddorna, buljong tärningen och pressar ner vitlöken. Rör om och låt det småputtra tills pastan är klar. Var generös med örtkryddorna.

Riv parmesanost över vid serveringen.

Ett rött italienskt vin smakar bra till.

Tips: Vill du ha morötterna lite spänstiga, så fräser du dem bara en kort stund och när du tar upp dem så separerar du dem från det övriga och lägger tillbaka i stekpannan minuten innan pastan är klar. Då behåller moroten sin spänstighet och krisp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar