10 januari, 2015

Min Gorgonzolasås

Här kommer mitt recept på Gorgonzolasås som jag gjorde igår till biffen vi åt. Receptet räcker till 4 personer.

25 g smör
1 msk mjöl
1 dl grädde
1,5 dl crème fraiche
1 dl oxbuljong
75 g Gorgonzola
svartpeppar

Bryn smöret lätt i en kastrull. Tillsätt mjölet och lite svartpeppar. Drag kastrullen från värmen och vispa i grädde, crème fraiche och buljong. Flytta tillbaka kastrullen till värmen och låt det koka upp under omröring. Sänk värmen och klicka i osten under omrörning och se till så att den smälter ordentligt och blir riktigt varm utan att koka. Blir såsen för tjock, tillsätt då mer buljong och grädde till lagom konsistens.

Denna sås passar även utmärkt till oxfile, kalkonfile eller kycklingfile. Om ni ska ha den till kalkon eller kyckling, byt då ut oxbuljongen mot kycklingbuljong. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar