21 november, 2011

Pasta med kyckling och ädelost.


Den här rätten blir lika god med fläskfilé istället för kycklingfilé.
Färsk pasta för 4 personer.
4 kycklingfiléer
Sås:
4 dl vispgrädde
140 g ädelost eller Gorgonzola
1 dl crème fraiche
ev 1 msk konjak
salt, peppar
Tillbehör:
4 små fasta tomater
finskuren gräslök
hyvlad parmesanost
persilja
Såsen:  Koka upp grädden, smula i ädelost och vispa i crème fraiche. Smaka av med ev konjak, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme till lagom konsistens.
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem runt om på medelvärme tills de är genomstekta.
Skär tomaterna i fyra delar, kärna ur dem och strimla tomatköttet.
Koka pastan och fördela på varma tallrikar. Skiva kycklingen och lägg ovanpå pastan. Häll såsen över och strö på tomatsrimlorna, gräslök och parmesan. Dekorera med persilja och servera med lättkokta grönsaker tex morötter, broccoli och brysselkål.
Servera med ett rött vin tex Two Oceans Cabernet Savignon Merlot nr: 5069  63 kr på systembolaget.
Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar