21 november, 2011

Basilikagös med citron, bacon och kantareller


Basilikagös med citron, bacon och kantareller.


  •  
Buffé nr 8 2011, sida 32

  •  
  • SVÅRIGHETSGRAD: Medel
  • TILLAGNINGSTID: Under 30 min
  • PORTIONER: 4

Ingredienser

Gör så här



  1. Skär bacon i strimlor. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Ansa och fräs kantarellerna i stekpannan tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och fräs ytterligare ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg på en tallrik och varmhåll. Torka ur pannan.
  3. Torka av gösfiléerna med lite hushållspapper. Krydda dem runt om med salt och peppar.
  4. Stek filéerna gyllenbruna i smör i stekpannan, ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt rivna basilikablad (spara några till garnering) på slutet. Strö över citronskalet och häll på citronjuice samt vin. Tillsätt smör. Låt allt bli varmt.
  5. Lägg upp fisken på varma tallrikar. Fördela steksky och resten av basilikabladen över. Strö på bacon och lägg kantarellerna vid sidan om. Servera med kokt potatis och gärna lättkokta vaxbönor.

För alla

Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfrittmatfett.


Tips

Hittar du inte gös så välj en annan fisk, till exempel röding. Lax eller torsk i portionsbitar går också bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar