Basilikagös med citron, bacon och kantareller.
Buffé nr 8 2011, sida 32
- SVÅRIGHETSGRAD: Medel
- TILLAGNINGSTID: Under 30 min
- PORTIONER: 4
Ingredienser
- 800 g gösfilé
- 1/2 paket bacon (à 70 g)
- 200 g kantareller
- 1 kruka basilika
- 1 citron (finrivet skal)
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 dl torrt vitt vin eller vatten
- smör
- salt
- nymalen vit- eller svartpeppar
Gör så här
- Skär bacon i strimlor. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Ansa och fräs kantarellerna i stekpannan tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och fräs ytterligare ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg på en tallrik och varmhåll. Torka ur pannan.
- Torka av gösfiléerna med lite hushållspapper. Krydda dem runt om med salt och peppar.
- Stek filéerna gyllenbruna i smör i stekpannan, ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt rivna basilikablad (spara några till garnering) på slutet. Strö över citronskalet och häll på citronjuice samt vin. Tillsätt smör. Låt allt bli varmt.
- Lägg upp fisken på varma tallrikar. Fördela steksky och resten av basilikabladen över. Strö på bacon och lägg kantarellerna vid sidan om. Servera med kokt potatis och gärna lättkokta vaxbönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar