21 november, 2011

Kreolsk gryta


Detta är en av mina absoluta favoriter, en klassiker från 90 talet som alltid smakar lika gott. Receptet hittade jag på http://www.skanemejerier.se


Kreolsk gryta      6 portioner     Medelsvår     Tillagningstid max 45 min
Ingredienser
1 kg fläskfilé
2 stora eller 4 små starka,
smakrika korvar
200 g syltlök
och 1 dl av spadet
200 g svarta oliver
1 strimlad röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
5 dl Vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här!
Putsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korven i skivor och bryn dem i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvskivorna, lägg dem åt sidan och bryn köttet i korvfettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet och tillsätt syltlöken. Dela oliverna på mitten. Tillsätt oliver, paprika, korv och gurka. Häll över grädden och låt koka ca 10 minuter. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med pressad potatis och en sallad.

Tips! Öka mängden sås med ½ ggr.
Avnjut med ett gott vin tex Cameleon Malbec Argentina 72 kr (nr 6581).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar