16 juli, 2015

Mat på tjugo minuter: Carbonara Special

Ibland är man stressad och vill ha mat snabbt. Då är detta recept på Carbonara Special idealiskt. God mat behöver inte ta så lång tid att laga. Detta behöver du:

400 g Tagliatelle eller spaghetti.
200 g bacon
2 ägg
3 dl vispgrädde
50 g smör
100 g grevéost
salt, svartpeppar

Koka upp vatten till pastan. Lägg i pastan i det kokande vattnet precis efter att du börjat värma baconet.
Strimla baconen och värm i smöret på svag värme, tills den blir genomskinlig.  Tillsätt grädden och den skivade osten, krydda.
Låt sjuda ca 2 min till lagom tjock sås. Ta av pannan och håll såsen varm.
Vispa upp äggen med peppar i en skål.
Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Slå tillbaka pasta i kastrullen och blanda ner de vispade äggen och häll den varma såsen över och rör om väl. Häll upp Carbonaran på ett värmt serveringsfat, strö över lite kryddgrönt och servera med pepparkvarn på bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar